Zinnia zaaien

Zinnia‘s worden geplant bij bloemkolen omdat ze lieveheersbeestjes aantrekken die de bladluizen, koolvliegen en andere plagen die het gemunt hebben op je bloemkolen opeten. Planten die bijen en vlinders aantrekken zijn ideaal om te helpen bij de bestuiving van groenten en fruit.  De vruchtzetting gebeurt veel beter en de opbrengst stijgt. Zinnia's zijn hiervoor ideaal.

planeZinnia Snelle Start Info

Zaaidiepte: 0.25 cm - 0.50 cm
Kiemtemperatuur: 21°C - 24°C
Kiemtijd: 4 dagen - 10 dagen
pH waarde bodem: 5.5 - 7.5
Groeicyclus
Buitenteelt met voorzaaien: 70 dagen
Periode van: 01 Maart tot 10 Mei
Zaai -en plantafstandenBuitenteelt met voorzaaien: 30cm (plant) x 60cm( rij)

Meer Info Over Zinnia

Latijnse naam: Zinnia elegans
Vorstbestendig: nee
Gewasgroep:
Gewasfamilie:
Standplaats:
Water geven:
Hoogte: 30 cm - 90 cm
Diepte wortelgestel: cm - cm
Favoriete bodempH: 5.5-7.5
Zinnia's ziektes en problemen in je moestuin

Zinnia's hebben zelden last van ziektes. 

Bescherm je zinnia zaailingen of jonge planten tegen slakkenvraat.

Slakken lusten de jonge blaadjes van je planten. Van zodra je zinnia planten goed beginnen te groeien, tonen de slakken minder interesse. Geniet van je prachtige bloemen en bescherm je jonge planten. Lees hier meer over 'slakken bestrijden in je moestuin'. 

cart

Zinnia - Ziektes en plagen gerelateerde producten

Wanneer zinnia plukken en hoe zinnia bewaren ?

Je kan zinnia's plukken om thuis een boeketje mee te maken. Meer nog, hoe meer bloemen je plukt hoe meer je er voor in de plaats krijgt!

Zinnia's bemesten

Houd de grond vochtig, maar niet zompig, voor jonge planten. Volwassen zinnia's hoeven minder water te krijgen, omdat volwassen planten enigszins droogtetolerant zijn. Als zinnia's op de juiste plaats staan en de juiste hoeveelheid water krijgen, zorgen ze voor langdurige kleur en schoonheid in het bloembed. 

Op zich hebben zinnia's zeer weinig last van ziektes of insectenplagen. 

Let wel op voor (naakt)slakkenGeniet van je bloemen en breng preventief aaltjes in je grond aan of breng ecologische slakkenkorrels aan tussen je planten.  Slakken zijn heel vraatzuchtig.  Lees meer in mijn artikel "Slakken bestrijden – 4 cruciale tips om zelf te eten van je groenten".

Geef aandacht aan je grondvoorbereiding en geniet gans de zomer van prachtige, kleurrijke zinnia's.

Voor de uitplant - grondvoorbereiding: voeg organische meststof voor bloemen toe tijdens de grondvoorbereiding voor de uitplant van je zonnebloemen. Compost en kokos bodemverbeteraar zorgen voor een goede bodemstructuur. Voeg lavameel toe als voeding. Teel je op zandgrond? Breng dan ook wat bentoniet aan (dat zorgt voor een goede waterhuishouding). 

Tijdens de teelt: hebben de planten baat bij het verwijderen van uitgebloeide bloemen. Het terugknippen van de plant resulteert vaak in meer overvloedige bloei. Je kan ook enkele bloemen knippen om een boeketje mee te maken. Bovendien, als je leert hoe je zinnia's moet kweken, onthoud dan dat het terugsnoeien resulteert in een vollere en aantrekkelijke plant.

cart

Zinnia - Bemesting gerelateerde producten

cart

Aanbevolen producten

camera

Zinnia @moestuinweetjes Youtube kanaal

arrow