Deksel of Groeikap voor trays – kies hoogte

 2,95 3,95

Met deze groeikappen creëer je een gunstige omgeving om je plantjes in de trays te laten opgroeien. Gebruik je de trays om in te stekken, dan kan je haast niet zonder! De kappen zorgen voor een stabielere omgeving om in op te groeien. Zo verdampen je planten minder water, warmt de bodem sneller op waardoor kiem-  stekpercentages vele malen hoger liggen. Een absolute meerwaarde voor iedereen die kweekt in trays!

De kappen zijn speciaal ontwikkeld voor de harde trays van 45, 77 en 104 gaten maar ze passen ook op de deeproot trays van 9, 12 en 15 cm en over de zachte van 51, 73, 104 en 150 gaten. Bij de zachte trays is het wel nodig om te combineren met een onderstel met waterafloop zodat het deksel mooi vlak staat. Gebruik je dit niet staat het deksel wat schuin, wat opzich geen probleem is. Bij de harde en deep root trays is dit niet nodig.

Verkrijgbaar in 2 hoogtes (binnenafmetingen): 5 cm of 10 cm. Die groeikap van 5 cm zorgt voor een groeihoogte van maximaal 5 cm en is geschikt voor gewassen zoals sla, kolen en andere bladgewassen. Die van 10 cm zorgt voor een groeihoogte van maximaal 10 cm en is geschkt voor de kweek van zowel blad-,peul- en vruchtgewassen (peper, paprika, tomaat, pompoen…)

Maak je trays compleet en gebruik een onderstel!

 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , ,