Wijnstok Johanniter op onderstam SO4

 14,95 284,95

Variëteit Johanitter : Johanniter is een witte druivensoort . De druif werd gekweekt in 1968 door Johannes Zimmermann van het wijnbouwinstituut in Freiburg als schimmel-resistent . Het is het resultaat van kruisingen tussen Riesling , Seyve-Villard , Ruländer , en Gutedel .

De druif werd naar de veredelaar genoemd omdat hij als hoofd van het Freiburger Institut zo’n vooruitziende blik had wat betreft schimmelresistente druivenrassen. Uitstekende overeenkomst met de druif van haar moeder de Riesling, zijn onmiskenbaar. Zowel de druif, de tros als het blad. De oogsttijd is iets vroeger in het jaar.

Tegen valse meeldauw en echte meeldauw is de druif redelijk goed bestand en bovendien vorstbestendig. Daarentegen is ze gevoelig voor chlorose en vatbaar voor botrytis en zwartrot.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Voorbereiding : Stop je wijnstok 24u in een emmer met water.  Zo kan hij zich nog eens volzuigen voor de uitplant.

Grondvoorbereiding : Je kunt je grond verbeteren met lavagruis (indien kalkgrond) of met bentoniet en lavameel (indien zandgrond).

Uitplanten : Maak met een grondboor of spade een gat met een diameter van 10 cm van +/- 30 cm diep.  En plant de wijnstok met de ent net boven de grond.  De wijnstok mag tussen de 5 en 10 cm uit de grond komen.  Plant je wijnstokken tussen 1 mei en 15 mei en laat 1 meter tussen de planten en 1,5 tot 1,8 meter tussen de rijen.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , , , , , ,