Spintmijten bestrijden met Forni-mite 2000 st

 49,95

Forni-mite bevat de roofmijten Neoseiulus Californicus. Ze worden als volwassen roofmijten geleverd in een plastiek tube met vulstof.

Forni-mite bestrijdt verschillende soorten spintmijten binnen (komkommer, bonen, paprika, aubergine, kamer- en orangerieplanten) en buiten (rozen, struiken en sierheesters), de meest bekende is de kasspint. Forni-mite is actief tussen 18°C en 30°C.

Deze roofmijten kunnen in kleine aantal overleven op pollen en kunnen daarom ook preventief uitgezet worden.

Forni-mite uitzetten bij een begin van aantasting aan 30-50 roofmijten per m2. Dit is gebaseerd op planten van max. 60cm hoogte (paprika, bonen, aubergine, aardbei, ..).
Bij een gewas van 180 cm
(klimplanten) aantal roofmijten per m2 vermenigvuldigen met 3.

Wanneer je moestuinplanten her en der vlekken vertonen en de topjes geel verkleurd zijn, zet je 50 tot 100 roofmijten uit per m².

Ingeval van een zware aantasting, eerst de meest aangetaste bladeren wegsnoeien en vervolgens tot 250 roofmijten per m2 uitzetten.

De roofmijten rechtstreeks op het blad uitstrooien of gebruik maken van koffiefilterzakjes en wasspelden om de roofmijten te verdelen over de aangetaste planten. De roofmijten mogen niet terecht komen op de grond.

Op voorraad