Nashipeer planten

Nashiperen zijn zoet en sappig als een peer en knapperig als een appel. De dunne schil van de peer is geelgroene en is niet eetbaar is. De Aziatische peer wordt tegenwoordig ook in het verre Nieuw-Zeeland gekweekt, maar met deze tips kan je de nashipeer ook gewoon in je eigen moestuin kweken. Hij doet het erg goed in ons klimaat.

planeNashipeer - Aziatische peer - zandpeer - appelpeer Snelle Start Info

Zaaidiepte: cm - cm
Kiemtemperatuur: °C - °C
Kiemtijd: dagen - dagen
pH waarde bodem: 5.5 - 7.0
Groeicyclus
Aanplant (eerste jaar): dagen
Periode van: 01 September tot 30 November
Zaai -en plantafstandenAanplant (eerste jaar): 450cm (plant) x 450cm( rij)

Meer Info Over Nashipeer - Aziatische peer - zandpeer - appelpeer

Latijnse naam: Pyrus pyrifolia
Vorstbestendig: ja
Gewasgroep:
Gewasfamilie:
Standplaats:
Water geven:
Hoogte: 250 cm - 450 cm
Diepte wortelgestel: cm - cm
Favoriete bodempH: 5.5-7.0
Nashipeer ziektes en problemen in je moestuin

Ziektes

Perenroest: Roestsporen worden meestal door een vochtige wind meegevoerd tot ze op de bladeren, stengels, bloemen of vruchten van de plant terechtkomen. De sporenpluisjes vermenigvuldigen zich en vormen een roestkleurige sporenlaag. De sporenlaag kan uiteindelijk de bladeren en stengels bedekken, waardoor de plant geen fotosynthese meer kan uitvoeren en niet meer kan verder groeien.

Insectenplagen

Let op voor vogels, ze eten maar al te graag rijpe vruchten. 

Wanneer nashipeer oogsten en hoe nashipeer bewaren?

De vruchten van de nashipeer mogen aan de boom rijpen, in tegenstelling tot de Europese perenrassen, die van de boom worden geplukt als ze nog groen zijn en dan op kamertemperatuur mogen rijpen.

Nashipeer bemesten

Tijdens de grondvoorbereiding

Zorg er voor dat je grond goed losgemaakt is en zorg voor een goede bodemstructuur door compost, lavagruis, basaltmeelt (en bij een teelt op zandgrond) bentoniet toe te voegen. Zorg voor voldoende voeding met meststofkorrels voor kleinfruit.

Tijdens het groeiseizoen

Geef je boom om de 3 maanden mestkorrels voor kleinfruit. Strooi de korrels rond de plant en bevochtig ze als er geen regenperiode aankomt.

cart

Nashipeer - Aziatische peer - zandpeer - appelpeer - Bemesting gerelateerde producten

kweepeer planten

Nashipeer planten kweekgids

Een fruitboom planten - laagstam, een zuilboom of patioboom - 10 tips 'an apple a day keeps the doctor away' en al helemaal als je die zelf gekweekt hebt Afgelopen tijd aten we erg veel aardbeien en aalbessen uit de moestuin, binnenkort volgen de appels en peren. In onze kippenren staan er 2 Laagstam fruitbomen, een appelboom en perenboom. Ideaal want mijn moestuin is niet heel erg groot. Fruit kweken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk dan je misschien wel denkt. Hoe doe je dat dan precies?  In dit artikel leg ik je alles uit. Zo wordt een fruitboom planten kinderspel. Fruit kweken zorgt niet enkel voor een leuke oogst. In de lente kan je genieten van de mooi bloeiperiode...

Lees de volledige kweekgids
cart

Aanbevolen producten

arrow