Tuinkers zaaien

Tuinkers is een snelgroeiende groente voor koel weer.

Zaai tuinkers vroeg in het voorjaar in de volle grond, zo vroeg als 4 of 6 voor de laatste vorst, of kweek tuinkers binnenshuis het hele jaar door. Tuinkers groeit snel uit zaad; het is 15 tot 20 dagen na het zaaien klaar voor de oogst. Zaai opeenvolgende gewassen tot halverwege de zomer. Zaai tuinkers opnieuw in de vroege herfst voor de herfst- en winteroogst.

planeTuinkers Snelle Start Info

Zaaidiepte: 0 cm - 0.2 cm
Kiemtemperatuur: 12°C - 25°C
Kiemtijd: 3 dagen - 7 dagen
pH waarde bodem: -
Groeicyclus
Tuinkers teelt: 12 dagen
Periode van: 01 Januari tot 31 December
Zaai -en plantafstandenTuinkers teelt: 0.1cm (plant) x 0.1cm( rij)

Meer Info Over Tuinkers

Latijnse naam: Lepidium sativum
Vorstbestendig: nee
Gewasgroep:
Gewasfamilie:
Standplaats:
Water geven:
Hoogte: 5 cm - 10 cm
Diepte wortelgestel: 2 cm - 5 cm
Favoriete bodempH: -
Wanneer tuinkers oogsten en hoe tuinkers bewaren ?

Knip of knijp de uiteinden van de tuinkers af als dat nodig is, knip en knip opnieuw. Begin met knippen wanneer de planten 7-10 cm hoog zijn. Planten die tot 1 cm zijn afgesneden, groeien snel weer aan. Tuinkers is het meest mals als de blaadjes nog erg jong zijn; oogst tuinkers ruim voordat het volgroeid is. Kiemgroenten worden het vaakst vers gebruikt worden. Zeer lekker bij kaas- of garnaalkroketjes.

Tuinkers - Bemestingstips

Kiemgroenten behoeven geen mest.

Tuinkers zaad

Tuinkers zaaien kweekgids

Kiemgroenten kweekgids in 10 stappen Iedereen kent de tuinkers bij een stukje vis met aardappelpuree of je taugé (sojakiem) in je kant-en-klare wok maaltijd.  Maar kiemgroenten zijn zoveel meer dan dat.  Kiemgroenten hebben nog alle basis stoffen van de plant aan boord en geven je lichaam kracht.  Wil je in de komende herfst- en winterperiode essentiële vitaminen en enzymen toevoegen aan je lichaam, dan moet je zeker eens kiemgroenten kweken.  Elke dag tussen de boterham of in je slaatjes en je wordt vast 100 jaar. Enkele voordelen : Het is eenvoudig en snel, je hebt weinig materiaal nodig en kinderen zijn er dol op.  Niet alleen de kiemgroentjes maar ook het principe van zaaien en oogsten is van onschatbare waarde....

Lees de volledige kweekgids
cart

Aanbevolen producten

arrow