Mijn GRATIS biologische moestuin Ebook – Lees de 5 fundamenten van je moestuin

Mijn biologische moestuin e-book

Je gegevens worden enkel gebruikt om je info over de moestuin te sturen, spammen of knoeien met je gegevens doen we nooit.

Mijn biologische moestuin Ebook – Lees de 5 fundamenten van je moestuin

De 5 fundamenten van je moestuin.  Net als je bij het fietsen het sturen, de pedalen, de wielen, de remmen en de fietsbel moet kennen, zijn er ook in de biologische moestuin fundamenten die je moet leren kennen.  In dit Ebook leer je er alles over.  Het Ebook is zeer makkelijk geschreven.  Kort omschreven wat je kunt lezen in het Ebook :

Fundament 1 : Minuscule steenkorreltjes of mineralen in je bio moestuin bodem

We zien een bruine massa en we noemen het aarde. Maar waaruit bestaat die aarde en wat is het verschil tussen vruchtbare moestuin aarde en aarde waar niets in groeit ?  In welke zin verschilt zandgrond van kleigrond ?

Fundament 2 : Organisch materiaal in je bio moestuin bodem en uiteindelijk: humus

Om te vermijden dat voeding  wegspoelt uit je grond heb je humus nodig.  Dit bekom je door organisch materiaal in je tuin te brengen in de vorm van compost of mulch.  Het bodemleven gaat ermee aan de slag en vormt het om tot de lijm van je moestuin grond, humus.

Fundament 3 : Water en lucht in je bio moestuin bodem

Wat is de functie van water en lucht in de moestuin ?  Het is meer dan drinken en zuurstof zoals wij water en drinken kennen.  Snap hoe je moestuin werkt en je zult er heel veel groenten en fruit in kweken.

Fundament 4 : Bodemleven in je bio moestuin bodem

Mocht mijn moestuin grond enkel uit zand of klei bestaan in combinatie met compost, dan kan ik niets kweken in mijn grond.  Klei- of zandmineralen of stukken compost of organisch materiaal zijn te groot om opgenomen te worden door de wortels van planten. Daarvoor heb je personeel nodig, personeel in de vorm van bodemleven, diertjes, goede schimmels, … Er is bodemleven nodig die de bodem mineralen en organisch materiaal verkleinen zodat onze planten die kunnen opnemen.

Fundament 5 : Voedingsstoffen voor de bio moestuin plant

Welke groeistoffen zitten er in onze bodem en wat is hun functie ?  Welke groenten eten wat graag en hoe worden de voedingsstoffen opgenomen ?

Doe je zelf hier onder een gratis Ebook cadeau en leer over hoe je biologische moestuin werkt.  Er is geen exacte handleiding voor de moestuin maar als je deze 5 fundamenten onder de knie krijgt, dan snap je veel beter wat goed en fout gaat in je tuin.  Veel leesplezier

Je gegevens worden enkel gebruikt om je info over de moestuin te sturen, spammen of knoeien met je gegevens doen we nooit.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

15 reacties op “Mijn GRATIS biologische moestuin Ebook – Lees de 5 fundamenten van je moestuin

 1. Hedwig tack zegt:

  Tom,
  Ik maak leerzaam gebruik van je tips en tricks op je blog hier op facebook. Ik hoop je hier nog lang op terug te vinden met steeds gebruiksvriendelijke tips.
  Hedwig, 74 jaar; maar nog maar zes jaar jonge moestuinier.

 2. Henk zegt:

  Hartelijk bedankt Tom en Vicky,
  mijn naam is Henk Ik woon in Deventer Overijssel Holland. Ik ben de trotse huurder van een volkstuin van 250 m3, en ik kijk regelmatig YouTube filmpje van je voor inspiratie en kennis. Er ik heb er al veel aan gehad. Ga zo door geweldige.

 3. Tom zegt:

  Heb een bloembak op mijn balkon staan en heb er aardbeien plantjes in staan alleenmijn vraag is hoe krijg ik er zometeen aardbeien aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.