Moestuinplantjes in onze webwinkel – Wanneer kun je wat bestellen

Moestuinplantjes in onze webwinkel - Wanneer kun je wat verwachten

moestuinplantjes in onze webwinkel – Wanneer kun je wat bestellen

Dag moestuinvrienden,

We krijgen heel veel berichtjes : “Wanneer zijn de plantjes beschikbaar in de webwinkel ?”.  Het kan inderdaad nuttig zijn om je aankopen te plannen dat je weet wanneer je bijvoorbeeld een tomatenplant kunt bijbestellen.  Daarom hier onder een overzicht van wanneer je welke nieuwe plantjes in de webwinkel kunt verwachten.  Het juiste tijdstip is ook afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van de kweker.

Het is ook zo dat het ogenblik waarop de plantjes binnenkomen kort voor de ideale uitplantdatum ligt.  In februari meloenplantjes aanbieden zou pure zelfvernietiging zijn voor de plantjes.  De plantjes zijn beschikbaar tot de voorraad bij de kweker op is.  Dan staat er “UITVERKOCHT” op de artikelen in de webwinkel.  Net als de producten die nog niet op voorraad zijn.  Wees tijdig met jullie bestellingen. Op is helaas op.

Welke moestuinplantjes zijn er half februari al ?

Enkele plantjes die zeer goed tegen de vorst kunnen, hebben we nu al.  Bij extreme koude (-5°C) raden we wel een vliesdoek aan voor deze eerste reeks plantjes.  De Weeuwenteelt bloemkool is een teelt die in de serre of tuinkast staat tot begin mei wanneer ze moeten plaats ruimen voor de tomaten, pepers, paprika‘s en de rest van de vruchtgewassen.

Prachtige bloemkoolplanten Weeuwenteelt

En eind februari komen er nog volgende moestuinplanten bij

Wil je een kaliumfabriek in je eigen tuin, plant dan smeerwortelsmeerwortelgier zit vol kalium.  Je kunt er een gier van brouwen om verdund aan de basis van je moestuinplantjes te gieten.  Graaf best wel een regenton in want de smeerwortel heeft de neiging om te woekeren.  Mierikswortel is een gewas waarvan de wortel een heel sterke maar unieke smaak heeft, zeker een aanrader voor de foodies onder ons.  Doorlevende kervel staat garant voor een constante aanlevering van smaak in je keuken.  Dit kruid is heerlijk pittig zoet anijsachtig van smaak.  Daslook is heerlijk, het heeft een smaak tussen bieslook en Knoflook in.  Heerlijk om in de tuin te hebben.  Daslook is winterhard.

Deze moestuinplantjes kun je begin tot half maart verwachten

Van zodra de kans op heel strenge vorst verdwenen is komen er heel veel nieuwe moestuinplantjes bij.  De vroege koolsoorten, zomerprei, snijselder, spinazie, allerlei soorten sla en ook de kruiden in 14cm potten maken hun entree.

Rode koolrabi plantjes BIO

Tussen half en eind maart komen nog volgende extra moestuinplantjes

De iets latere koolsoorten staan te popelen vanaf half maart.  Seldersoorten, knolgewassen, drie extra bladgewassen en een hele reeks kruiden.  De meeste kun je laten overwinteren.

Mocht je je afvragen hoe die plantjes bij jou aankomen … In deze video pak ik 30 april 2016 mijn bestelling plantjes uit.  Toen was er een plantjes wedstrijd, een ideetje voor 2018 ?  Laat het weten onder dit artikel ?

 

De eerste vruchtgewassen moestuinplantjes komen er dan aan eind april tot begin mei

Het is verleidelijk kom al eerder vruchtgewassen moestuinplantjes op jullie af te sturen.  Maar geloof ons, ze bleven tot voor kort echt nog beter bij de kweker in een gecontroleerde omgeving.  Voldoende licht, warmte, voeding  en vochtigheid.  De plantjes komen vanaf eind april in topvorm naar je toe.  De eerste tomatenplanten zijn er, de courgetteplanten, peperplanten, paprikaplanten en zelfs zoete aardappel staan de popelen op een adoptie door jou.

Vleestomaat Noire de Crimée
Vleestomaat Noire de Crimée

En dan tweede helft mei gaan we volledig los met de moestuinplantjes

Ook de specialere soorten tomatenplanten, peperplantjes en paprika‘s zijn op dreef nu.  Je kunt nu ook aubergineplanten en meloenplantjes aan je winkelkar toevoegen.

Tomaten plantjes
Tomaten plantjes bij Moestuinweetjes klaar om beschermd te worden tegen regen.

Tot slot

Zo dit is een overzicht van wanneer je welke plantjes bij ons kunt verwachten.  Probeer je aankopen te groeperen.  Kies je moment en bespaar zo verzendingskosten.  We leveren gratis vanaf 35 euro.

!!! Heel belangrijk : We versturen moestuinplanten enkel op maandag, dinsdag en woensdag.  Een weekendje postkantoor of koerierdienst opslagplaats, daar houden de plantjes niet van.

Veel plezier in jullie moestuin !

Moestuinweetjes

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

12 reacties op “Moestuinplantjes in onze webwinkel – Wanneer kun je wat bestellen

 1. harmtegrotenhuis zegt:

  Ik heb een VAM-vat met mooie compost., de wormen hebben er een mooi product van gemaakt. Wanneer, voor welk gewas en hoe kan ik die compost nu het beste gebruiken op mijn moestuin?

  • Tom Deseyn zegt:

   Dag Harm, die compost zal al je koolgewassen, bladgewassen, vruchtgewassen, aardappelen en kleinfruit een boost geven bij de start van het jaar. Je kunt er een compost thee van maken ook om bij jonge plantjes aan de voet te geven. Je kunt het ook voor de uitplant inwerken met een woelvork. Het zal een goede structuur geven aan je grond. Veel Succes ! Tom

 2. harmtegrotenhuis zegt:

  Vandaag de bestelde slaplantjes en rucola ontvangen, nu nog even water laten opslurpen en morgen uitzetten in de bakken in de hobbykas. Voor de zekerheid gedurende de nacht vliesdoek erover en overdag onder de groeilampen, hopenlijk kunnen we over enige weken hier van eten.

 3. Marleen W zegt:

  Beste Tom, amai wat een mooie plantjes!
  Een wedstrijd is zeker een goed idee…..’t is altijd leuk om iets te winnen en zeker als het iets voor de tuin betreft!

  Ik kijk ernaar uit!
  Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.