Dragon zaaien

Dragon - vaak Franse dragon genoemd - is een rijk maar delicaat kruid met een anijsachtige smaak. Het is een van de vier zoete of fijne kruiden die in de Franse keuken favoriet zijn, samen met kervel, peterselie en bieslook. Dragon past bijzonder goed bij eieren, vis en schaaldieren, tomaten, kip en saladegroenten. Franse dragon wordt altijd gekweekt uit stekken, niet uit zaden. Dragon is meerjarig, maar wordt vaak als eenjarig behandeld en elk voorjaar met een verse plant begonnen.

planeDragon Snelle Start Info

Zaaidiepte: 1.25 cm - 1.25 cm
Kiemtemperatuur: 18°C - 26°C
Kiemtijd: 10 dagen - 14 dagen
pH waarde bodem: 5.5 - 6.5
Groeicyclus
Teelt start binnenshuis: 90 dagen
Periode van: 01 Maart tot 31 Maart
Zaai -en plantafstandenTeelt start binnenshuis: 60cm (plant) x 60cm( rij)

Meer Info Over Dragon

Latijnse naam: Artemisia dracunculus
Vorstbestendig: ja
Gewasgroep:
Gewasfamilie:
Standplaats:
Water geven:
Hoogte: 45 cm - 90 cm
Diepte wortelgestel: cm - cm
Favoriete bodempH: 5.5-6.5
Dragon ziektes en problemen in je moestuin

Dragon heeft geen ernstige problemen met insectenplagen.

Dragon is gevoelig voor valse meeldauw, echte meeldauw en wortelrot waar de grond of planten nat blijven. Vermijd het planten van Franse dragon waar water zich verzamelt of waar de bladeren langzaam opdrogen. Meeldauw kan je behandelen met Cuprex Garden Anti-schimmelpap of Edialux Cosavet Garden.

cart

Dragon - Ziektes en plagen gerelateerde producten

Wanneer dragon oogsten en hoe dragon bewaren ?

Wanneer kan je dragon oogsten?

Pluk jonge, bovenste bladeren in de vroege zomer voor de beste smaak. Snoei het blad gedurende het seizoen meerdere malen terug om de plant aan te moedigen nieuwe groei te ontwikkelen. Stengels kunnen worden gesnoeid in de vroege zomer en opnieuw aan het einde van het seizoen.

Hoe oogst je dragon?

Knip bladeren en stengels met een tuinsnoeier of een schaar. Behandel de bladeren voorzichtig; ze kneuzen gemakkelijk.

Kan je dragon bewaren?

In de koelkast bewaren: Franse dragon kan het best vers gebruikt worden. Om te koelen, wikkel de blaadjes in een papieren handdoek en doe ze in een plastic zak; dragon is 2 tot 3 weken houdbaar.

Drogen: Droog dragon door stengels ondersteboven in trossen op te hangen op een warme, droge plaats uit de zon. 

Invriezen: Franse dragon kan worden ingevroren in een plastic zak met rits. Vries bladtakjes in een plastic zak in of meng ze met slaolie tot een pasta en vries de pasta in kleine bakjes in.

Bewaren: Bewaar dragon in een luchtdichte verpakking.

cart

Dragon - Oogsten en bewaren gerelateerde producten

Dragon bemesten

Teel dragon in goed doorlatende, zand-leemgrond. Hij verdraagt arme en bijna droge grond. Hij gedijt niet goed in koude, natte of samengeperste grond. 

Grondvoorbereiding: dragon groeit het best op een goed gedraineerde bodem. Maak je grond los met een woelvork en breng verteerde compost en  kokos bodemverbeteraar aan voor een goede bodemstructuur. Voeg bitterzout, organische mestkorrels voor de moestuin en lavagruis toe als voeding. Teel je op zandgrond? Breng dan ook wat bentoniet aan (dat zorg voor een goede waterhuishouding). 

Tijdens het groeiseizoen heeft peterselie geen nood aan extra bijbemesting.

cart

Dragon - Bemesting gerelateerde producten

dragon zaaien

Dragon zaaien kweekgids

Een kruidentuin in je eigen tuin voor 12 maanden pit op je bord Wat is er leuker dan je gerechten pimpen met verse, aromatische kruiden en specerijen die je uit de kruidentuin haalt?  Weinig !  Wat kruiden kweken nog iets extra's geeft, is het feit dat kruiden makkelijke te kweken en oogsten zijn.  Het is zelfs zo dat sommige kruiden die je kweekt té goed groeien.  Na het zaaien moet je ze vaak zelfs intomen of zelf meteen in een pot zetten.  In dit artikel lees je waarom kruiden zo makkelijk te kweken zijn.  Pimp it up ! Welke kruiden zijn de moeite waard om zelf te kweken in een kruidentuin Bijna alle kruiden kan je kweken, en dit kan...

Lees de volledige kweekgids
cart

Aanbevolen producten

arrow