Salie zaaien

planeSalie Snelle Start Info

Zaaidiepte: 0.2 cm - 0.5 cm
Kiemtemperatuur: 15°C - 21°C
Kiemtijd: 7 dagen - 21 dagen
pH waarde bodem: 6.1 - 6.5
Groeicyclus
Teelt start binnenshuis: 120 dagen
Periode van: 01 Februari tot 28 Februari
Zaai -en plantafstandenTeelt start binnenshuis: 30cm (plant) x 30cm( rij)

Meer Info Over Salie

Latijnse naam: Salvia officinalis
Vorstbestendig: ja
Gewasgroep:
Gewasfamilie:
Standplaats:
Water geven:
Hoogte: 30 cm - 75 cm
Diepte wortelgestel: cm - cm
Favoriete bodempH: 6.1-6.5
Salie zaaien doe je beter niet naast :Komkommer, Ui Ajuin, Lente ui, Prei, Knoflook, Sjalot, Bieslook, Knolvenkel
Salie ziektes en problemen in je moestuin

Salie kent geen ernstige plaagproblemen.

Salie heeft geen ernstige ziekteproblemen, maar kan last krijgen van wortelrot als hij op een te vochtige of schaduwrijke plaats wordt gekweekt.

Wanneer salie oogsten en hoe salie bewaren ?

Wanneer kan je salie oogsten? 

Knip individuele bladeren af je er nodig hebt tijdens het groeiseizoen. Salie heeft 75 tot 80 dagen nodig vanaf het zaaien om volwassen te worden.

Hoe oogst je salie?

Snoei salie met een snoeischaar. Oogst de bladeren van goed gevestigde planten. Snoei twee keer tijdens het groeiseizoen 15 tot 15 cm van de bladgroei weg om salieplanten weelderig te houden.

Salie bemesten

Grondvoorbereiding: Salie groeit het best op een goed gedraineerde maar vochthoudende bodem. Maak je grond los met een woelvork en breng verteerde compost en  kokos bodemverbeteraar aan voor een goede bodemstructuur. Voeg bitterzout, organische mestkorrels voor de moestuin en lavagruis aan als voeding. Teel je om zandgrond? Breng dan ook wat bentoniet aan (dat zorg voor een goede waterhuishouding). 

Geef de planten tijdens het groeiseizoen tweemaal bladvoeding met een spray van bitterzout (of magnesiumsulfaat). Los 5 gram bitterzout op in 1 liter water. Spuit altijd op een droge plant en in een serre of tuinkast 's morgens vroeg of s’avonds als het al afgekoeld is en de zon niet meer op de serre of tuinkast staat. Zo voorkom je zonnebrand.

Indien nodig kan je je salie een extra boost geven met vloeibare voeding Happy Bio voor kruiden (los 1 zakje op per liter water).

cart

Salie - Bemesting gerelateerde producten

salie zaaien

Salie zaaien kweekgids

Een kruidentuin in je eigen tuin voor 12 maanden pit op je bord Wat is er leuker dan je gerechten pimpen met verse, aromatische kruiden en specerijen die je uit de kruidentuin haalt?  Weinig !  Wat kruiden kweken nog iets extra's geeft, is het feit dat kruiden makkelijke te kweken en oogsten zijn.  Het is zelfs zo dat sommige kruiden die je kweekt té goed groeien.  Na het zaaien moet je ze vaak zelfs intomen of zelf meteen in een pot zetten.  In dit artikel lees je waarom kruiden zo makkelijk te kweken zijn.  Pimp it up ! Welke kruiden zijn de moeite waard om zelf te kweken in een kruidentuin Bijna alle kruiden kan je kweken, en dit kan...

Lees de volledige kweekgids
cart

Aanbevolen producten

arrow