Lathyrus of siererwt zaaien

Reukerwt, siererwt, pronkerwt, .. Hoe je deze bloem ook noemtn je herinnert je deze ouderwetse favorieten waarschijnlijk nog wel uit de tuin van je grootmoeder en hun onmiskenbaar zoete geur. 

planeReukerwt - pronkerwt - siererwt Snelle Start Info

Zaaidiepte: 2 cm - 5 cm
Kiemtemperatuur: 12°C - 18°C
Kiemtijd: 10 dagen - 20 dagen
pH waarde bodem: 6.0 - 7.5
Groeicyclus
Normale teelt: 90 dagen
Periode van: 10 Januari tot 20 April
Zaai -en plantafstandenNormale teelt: 30cm (plant) x 30cm( rij)

Meer Info Over Reukerwt - pronkerwt - siererwt

Latijnse naam: Lathyrus odoratus
Vorstbestendig: matig
Gewasgroep:
Gewasfamilie:
Standplaats:
Water geven:
Hoogte: 30 cm - 200 cm
Diepte wortelgestel: 45 cm - 60 cm
Favoriete bodempH: 6.0-7.5
Lathyrus of siererwt zaaien doe je beter niet naast :Aardappelen, Knoflook, Prei, Ui Ajuin
Lathyrus of siererwt ziektes en problemen in je moestuin

Help: mijn siererwten bloeien niet (meer)!

Er zijn 3 mogelijk oorzaken:

  • Krijgen uw siererwten genoeg licht? Siererwten moeten elke dag zes tot acht uur direct zonlicht hebben. Hoe meer licht de planten hebben, hoe beter ze bloeien. 
  • Krijgen je pronkerwten de juiste voeding?  Als ze te veel stikstof krijgen, produceren ze weelderig groen gebladerte ten koste van de bloemen. Fosfor daarentegen bevordert de bloei. 
  • Pluk je uitgebloeide bloemen weg? Bloesems moeten worden weggeplukt zodra ze verwelken, zodat de plant geen zaden kan vormen. Je hoeft ze niet voortdurend in de gaten te houden, maar bezoek ze om de paar dagen om de uitgebloeide bloesems te verwijderen. Neem je snoeischaar mee zodat je een paar bloemen kunt verzamelen om binnenshuis van te genieten.
Wanneer lathyrus of siererwten oogsten en hoe siererwten bewaren ?

Je kan de siererwten plukken om thuis een boeketje mee te maken. Meer nog, hoe meer bloemen je plukt hoe meer je er voor in de plaats krijgt!

cart

Reukerwt - pronkerwt - siererwt - Oogsten en bewaren gerelateerde producten

Lathyrus of siererwten bemesten

Werk organische meststof voor bloemen in je grond bij de grondvoorbereiding. Zorg voor een goede bodemstructuur door voldoende verteerde compost, lavameel, basaltmeelt, kokos bodemverbeteraar en bij telen op zandgrond bentoniet toe te voegen. 

In het groeiseizoen kan je om de 2 weken je bloemen meststof voor vruchtgewassen geven. Bijvoorbeeld Sunplant: 2 schroefdopjes per 5 liter water.

cart

Reukerwt - pronkerwt - siererwt - Bemesting gerelateerde producten

Reuk- of siererwten

Lathyrus of siererwt zaaien kweekgids

erwten kweken : Doperwten, sluimererwten of peultjes en reuk- of siererwten Vele soorten en een drug bij het doppen erwten kweken of peultjes kweken geeft echt heel veel voldoening.  Er zijn verschillende soorten erwten ook.  Bij sommige eten we de erwten, bij andere de volledige peulen en andere zijn dan weer enig om naar te kijken en vroege lokkers van nuttige insecten.  erwten kweek je vroeg en laat op het jaar.  Ze houden van de lente- en herfstzon en niet van een broeierige zomerzon.  Ze zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de geest.  Als ik een uurtje Doperwten uit hun peul gehaald heb, ben ik 100% zen.  Zo rustig dat mijn glas witte wijn meestal half...

Lees de volledige kweekgids
cart

Aanbevolen producten

arrow